Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Human trafficking: Η σύγχρονη δουλεία



         Η ιστορία της δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων δυστυχώς υπήρχε από τα αρχαία χρόνια. Ωστόσο στην εποχή την οποία ζούμε υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο από κάθε άλλη περίοδο στην παγκόσμια ιστορία.
         Η εμπορία ανθρώπων ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστή ως trafficking είναι η σύγχρονη μορφή δουλείας. Πρόκειται για ένα έγκλημα βάναυσο που καταπατάει επανειλημμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και μετράει 27.000.000 θύματα σε όλο τον κόσμο. Είναι το τρίτο πιο οργανωμένο έγκλημα μετά την εμπορία ναρκωτικών και όπλων, αποφέρει στους εμπόρους 25.700.000.000 ευρώ κάθε χρόνο από τα οποία τα 22.600.000.000 ευρώ προέρχονται από σεξουαλική εκμετάλλευση των θυμάτων. Η πορνεία, η καταγκαναστική εργασία και η επαιτεία είναι μερικές μορφές ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά πέφτουν θύματα των εμπόρων κάθε μέρα. Μόνο το 1-2% των θυμάτων καταφέρνουν να σωθούν ενώ μόλις 1 στους 100.000 Ευρωπαίους διακινητές καταδικάζεται, διότι το trafficking είναι ένα καλά καλυμμένο και οργανωμένο έγκλημα. Η Ελλάδα αποτελεί το πέρασμα των περισσότερων παράνομων διακινήσεων των Βαλκανικών, Ανατολικών και Αφρικανικών χωρών. Τα θύματα αντιμετωπίζονται με βιαιότητα από τους εμπόρους τους, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, δεν λαμβάνουν μισθό και δέχονται συνεχείς απειλές.
       Δυστυχώς, το trafficking δεν θα σταματήσει να υπάρχει όσο υπάρχουν πελάτες και εκμεταλλευτές. Μην είσαι ένας από αυτούς. Ενημερώσου. Δράσε. Αναλογίσου τις συνέπειες που μπορεί να έχει η συμμετοχή σου στη ζωή ενός ανθρώπου. Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την εμπορία ανθρώπων και την καταστροφή τους.
Παγκόσμια μέρα κατά της παράνομης εμπορίας ανθρώπων : 30 Ιουλίου
Η πιο αναγνωρισμένη οργάνωση κατά του trafficking: Α21

Αριστέα Λιάσκα


Ένα βίντεο που μας το προτείνει ο Στράτος Κ. παράλληλα διαβάστε και το άρθρο στο

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/53050 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου