Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Τα παιδιά που είναι πάντοτε κοντά μας...


Η Ανδριάνα είναι ένα από τα πολύτιμα παιδιά που μας συντροφεύουν και μας αναπτερώνουν με την απλόχερη γενναιοδωρία της. Με την απλότητα της, το ταλέντο και τη θετική αύρα που την περιβάλλει πέτυχε φέτος να δώσει μια ηχηρή νότα δημιουργικότητας στα "Ανεμοσκορπίσματα". Συσπείρωσε γύρω της τα ανερχόμενα ταλέντα και φίλους της ομάδας και στόλισε τη βιβλιοθήκη μας με φωτεινά χρώματα και νοήματα. Η "Αλίκη" του Λ. Κάρολ ανοίγει τους ορίζοντες της βιβλιοθήκης σε κόσμους φανταστικούς όπου αντιλήψεις της καθημερινότητας ανατρέπονται, παρωχημένοι κοινωνικοί θεσμοί και πρακτικές γίνονται αντικείμενο κριτικής. Είναι δύσκολο να λειτουργεί μια σχολική βιβλιοθήκη, χωρίς χρηματοδότηση και εξειδικευμένο προσωπικό. Η Ανδριάνα μας έδειξε ότι όλα μπορεί να συμβούν, σε ένα χώρο με χιλιαπεντακόσια βιβλία, με εθελοντισμό, κέφι και συνεργασία.






Η Ανδριάνα μας είχε προϊδεάσει από την Άνοιξη του 2017, με τον ίδιο φωτεινό και απλό τρόπο. Με τη φαντασία είχε ταξιδέψει τα Ανεμοσκορπίσματα σε τόπους θαλασσινούς.  Με εργαλείο τις λέξεις και όχι τα πινέλα της έδωσε μορφή στον "ναυτικό" της και απέσπασε όχι μόνο τιμητική διάκριση στην καρδιά μας, αλλά  και βραβείο στο "Διαγωνισμό του Λογοτεχνικού εργαστηρίου Ανατολικής Αττικής: οι μαθητές διαβάζουν και γράφουν".

Ο Ναυτικός

Ξανθός
Ψηλός
μυρίζει το κορμί του θάλασσα
Σφυρίζοντας εργάζεται
σαν το σκυλί
διώχνοντας τον ιδρώτα από το μέτωπο
με μπράτσα τεντωμένα
φορτώνει αποσκευές
και όνειρα ταξιδιωτών
με το μυαλό έτοιμο
για ένα ακόμη ταξίδι στην ακρογιαλιά…


 Η Βιβλιοθήκη μας χάρη στην προσπάθεια της Ανδριάνας και όλων των μελών των Ανεμοσκορπισμάτων που εθελοντικά φροντίζουν για τη λειτουργία της είναι ανοιχτή σε όλα τα διαλείμματα, καθημερινά, και καλοδέχεται όποιον εμπνέεται από τη θέρμη της φιλαναγνωσίας.



                                                                                                                    Ανεμοσκορπίσματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου