Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο...μια θεατρική παρασταση για πολλούς"


Το έργο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" είναι ένα από τα έργα του William Shakespeare γραμμένο το 1595 και είναι ένας από τους πιο διάσημους απαγορευμένους έρωτες όλων των εποχών.
Στη συγκεκριμένη παράσταση που παρακολουθήσαμε συνεργάζονται τρία άτομα: δύο ηθοποιοί που εκτελούν όλους τους ρόλους και ένας μουσικός που τους συνοδεύει με τη μουσική και τα τραγούδια αλλά πολλές φόρες αφηγείται και συνομιλεί με τους ήρωες.


Η παράσταση ξεκινά με δύο μοναχικά φαντάσματα που ξαναζωντανεύουν την ιστορία του έρωτα και του θανάτου τους. Η διαμάχη των οικογενειών τους απαγορεύει να γνωριστούν αλλά σε μια γιορτή συναντιούνται και ερωτεύονται. Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται μπροστά στα μάτια του κοινού τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία τους σκιαγραφώντας ταυτόχρονα τις σχέσεις που είχαν μαζί τους και εκφράζουν τις ενδόμυχες σκέψεις γι’ αυτούς. Το πρώτο μέρος του έργου είναι ιδιαίτερα εύθυμο ενώ το δεύτερο γίνεται πιο λυπηρό. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη που άλλοτε προκαλούν το γέλιο και άλλοτε τη συγκίνηση και προβάλλουν τον πιο βαθύ, την πιο ακραία, τον πιο αθώο έρωτα όλων των εποχών.


Πολλές είναι οι σκηνές που μας εντυπωσίασαν, κυρίως αυτές όπου αλλάζουν πολύ γρήγορα τους ρόλους π.χ. οι συγγενείς της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου. Επίσης η σκηνή που η Ιουλιέτα φορώντας τα λευκά φτερά και κρατώντας μια κόκκινη ομπρέλα είναι ανεβασμένη στο μπαλκόνι- σκάλα και συνομιλεί με τον αγαπημένο της που στο τέλος της χαρίζει μια συρμάτινη καρδιά!!!
Τέλος η βίωση του τέλειου έρωτα παρά το τραγικό τέλος μας κέρδισε ως θεάτες και μας εντυπωσίασε βαθιά.
Γεωργακοπούλου Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου